IS CANNABIS EEN MEDICIJN OF IS CANNABIS EEN MEDICIJN?

cannabis medicijn 1

In de afgelopen jaren heeft de cannabisindustrie veel aandacht gekregen vanwege de gunstige effecten die met dit oude kruid worden geassocieerd. Cannabinoïden die zijn afgeleid van cannabis kunnen mogelijk helpen bij de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen en de algehele kwaliteit van ons leven verbeteren.

Om deze reden is er een wijdverbreide legalisering van medicinaal cannabisgebruik in veel landen over de hele wereld. De wetten met betrekking tot het gebruik, het bezit en de teelt van cannabis verschillen echter aanzienlijk van land tot land. Sommige landen hebben zelfs het recreatieve gebruik van cannabis al gelegaliseerd.

Hoewel er farmaceutische medicijnen zijn die worden gebruikt om symptomen te verlichten die verband houden met verschillende onderliggende aandoeningen, hebben de meeste daarvan tientallen onaangename bijwerkingen. Dit heeft veel gebruikers ertoe aangezet om een ​​meer natuurlijke benadering van hun aandoeningen te zoeken, zoals het gebruik van medicinale cannabis.

Aangezien cannabis een relatief nieuwe industrie is en nog steeds slecht gereguleerd is, staan ​​veel nieuwe potentiële cannabisgebruikers voor een dilemma of cannabis nu een drug of een medicijn is? In dit artikel gaan we enkele van de belangrijkste redenen bespreken waarom medicinale cannabis conventionele medicijnen overtreft als het gaat om de behandeling van verschillende aandoeningen. Lees verder!

Cannabis is een superieure behandeling

In een studie gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, ontdekten onderzoekers dat (CBD) Cannabidioil convulsieve aanvallen significant verminderde bij 120 kinderen en jonge volwassenen met een zeldzame vorm van epilepsie, het syndroom van Dravet.
Dit is een van de redenen waarom cannabis een krachtige plant is die ook resistente aanvallen kan behandelen.

Cannabis is niet verslavend

Medicinale cannabis is niet verslavend in vergelijking met veel andere medicijnen. Hoewel er een psychologische component kan zijn om afhankelijk te worden van cannabis, is het niet het soort verslaving dat iemand tot wanhoopsdaden of zelfs misdaad zal dwingen om hunkeren te stillen. Net als bij andere medicijnen kan afhankelijkheid optreden bij intensief gebruik. Medicinale cannabisafhankelijkheid kan echter worden teruggedraaid door middel van onthouding en cognitieve gedragstherapie zonder ernstige ontwenningsverschijnselen.

Sommige medicijnen zijn zeer verslavend en levensbedreigend, bijvoorbeeld opioïde medicijnen, zoals oxycodon (OxyContin en Percocet) en Demerol. Medicinale cannabis zou zelfs kunnen helpen bij het overwinnen van opioïdenverslaving. Eén studie onderzocht de impact van cannabis op opioïdengebruikers. Onderzoekers concludeerden dat cannabis een klasse van neurotransmitters in de hersenen activeert die de belonende effecten van verslavende drugs reguleren.

Cannabis heeft minder bijwerkingen

Een van de grootste problemen met voorgeschreven medicijnen is dat ze gepaard gaan met tientallen onaangename bijwerkingen. Bovendien ontwikkelen veel mensen tolerantie voor hun dosering en moeten ze hun dosering verhogen om dezelfde effecten te ervaren. Medicinale cannabis heeft weinig of geen bijwerkingen. In de meeste gevallen zijn dit THC-gerelateerde bijwerkingen, zoals een verhoogde hartslag, vermoeidheid en slaperigheid, die minder frequent worden als je eraan gewend raakt.

Als u van plan bent toestemming te krijgen voor het gebruik van medicinale cannabis, zal een arts bepalen of u enig risico loopt bij het gebruik van cannabis en u ook een geschikte manier geven om het te gebruiken. Maar er is geen vergelijking tussen het gebruik van medicinale cannabis en veel voorgeschreven medicijnen als het gaat om bijwerkingen.

Geen risico op overdosis

In tegenstelling tot sommige voorgeschreven medicijnen die het risico op een overdosis met zich meebrengen, is dit niet het geval bij cannabis. De meest voorkomende bijwerkingen die bepaalde gebruikers ervaren, zijn bijvoorbeeld een verhoogde hartslag, vermoeidheid en slaperigheid, die snel kunnen worden verminderd door bijvoorbeeld citroensap te drinken. Er zijn in de literatuur geen andere gemelde ernstige of levensbedreigende bijwerkingen gerelateerd aan het gebruik van medicinale cannabis.

Medicijnen op recept verhogen misdaad en geweld

Hoewel sommige mensen beweren dat cannabis het misdaadcijfer verhoogt, zijn de meeste misdaden in verband met cannabis te wijten aan wetten die recreatief gebruik verbieden, omdat cannabis voor niet-medische doeleinden in de meeste landen illegaal is. Aan de andere kant zijn er gevallen bekend waarin voorgeschreven medicijnen leiden tot een toename van misdaad en geweld. In een studie uit 2015, gepubliceerd in PLOS Medicine, meldden Zweedse onderzoekers bijvoorbeeld dat jonge mensen tussen de 15 en 24 jaar die SSRI's (antidepressiva) gebruiken, meer kans hebben om gewelddadige misdrijven te plegen, zoals moord en zedendelicten, dan personen die dat niet doen. t op voorgeschreven medicijnen.

Laatste gedachten

Dus, is cannabis een drug of een medicijn? Cannabis presteert vaak beter dan voorgeschreven medicijnen als het gaat om een ​​succesvolle behandeling, bijwerkingen, verslaving, overdosering en meer. Hoewel medicinale cannabis in bepaalde landen nog steeds illegaal is, zijn velen begonnen de voordelen van deze plant te omarmen door over te stappen op een meer natuurlijke benadering om de symptomen van onderliggende gezondheidsproblemen te verlichten.

Ten slotte is het van cruciaal belang om de wetten van uw land met betrekking tot het gebruik en bezit van cannabis te begrijpen, om te voorkomen dat u aan de verkeerde kant van de wet staat.