Kunnen Cannabinoïden cellulaire toegang van SARS-CoV-2 en de opkomende varianten blokkeren?

CBG 1

COVID-19 treft verschillende mensen op verschillende manieren. De meeste mensen die besmet raken, hebben lichte tot matige symptomen en herstellen zonder opgenomen te hoeven worden.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

De meest voorkomende symptomen:

  • koorts
  • hoesten
  • vermoeidheid
  • aangetast smaak- of reukvermogen

Minder vaak voorkomende symptomen:

  • keelpijn
  • hoofdpijn
  • pijn in het lichaam
  • diarree
  • huiduitslag of verkleuring van de vingers of tenen
  • rode of geïrriteerde ogen

Abstract
Als aanvulling op vaccins zijn therapeutische middelen met kleine moleculen nodig om infecties door het ernstige acute respiratoire syndroom coronavirus-2 (SARS-CoV-2) en zijn varianten, die COVID-19 veroorzaken, te behandelen of te voorkomen. Affiniteitsselectie-massaspectrometrie werd gebruikt voor de ontdekking van botanische liganden voor het SARS-CoV-2 spike-eiwit. Cannabinoïdezuren uit hennep (Cannabis sativa) bleken zowel allosterische als orthosterische liganden te zijn met micromolaire affiniteit voor het spike-eiwit. In vervolgtests voor virusneutralisatie voorkwamen cannabigerolzuur en cannabidiolzuur infectie van menselijke epitheelcellen door een pseudovirus dat het SARS-CoV-2-spike-eiwit tot expressie brengt en verhinderde het binnendringen van levend SARS-CoV-2 in cellen. Belangrijk is dat cannabigerolzuur en cannabidiolzuur even effectief waren tegen de SARS-CoV-2 alfavariant B.1.1.7 en de bètavariant B.1.351. Oraal biologisch beschikbaar en met een lange geschiedenis van veilig menselijk gebruik, hebben deze cannabinoïden, geïsoleerd of in hennepextracten, het potentieel om infectie door SARS-CoV-2 te voorkomen en te behandelen.

Richard B van Breemen 1, Ruth N Muchiri 1, Timothy A Bates 2, Jules B Weinstein 2, Hans C Leier 2, Schotland Farley 2, Fikadu G Tafesse

Belangenconflict verklaring
De bovenstaande auteurs verklaren geen concurrerende financiële belangen te hebben.

Cannabigerolzuur of kortweg CBGA is dus een van de vele cannabinoïden die de cannabisplant produceert. Het bestanddeel is heel interessant omdat het aan de basis staat van allerlei andere cannabinoïden. En het beschikt ook nog eens over enkele heilzame eigenschappen.

Waar bestaat CBGA uit?
Het cannabigerolzuur-molecuul is opgebouwd uit 58 atomen (22 koolstofatomen, 32 waterstofatomen en 4 zuurstofatomen), die door 58 atoombindingen met elkaar worden verbonden. Deze atoombindingen bestaan uit 26 niet-waterstof bindingen, 9 meervoudige bindingen, 10 roteerbare bindingen, 3 dubbele bindingen, 6 aromatische bindingen, 1 zesledige ring, 1 carbonzuur (aromatisch), 1 hydroxylgroep en 2 aromatische hydroxyden.

Is SARS-CoV-2 te voorkomen?
Elk onderdeel van de infectie- en replicatie cyclus is een potentieel doelwit voor antivirale interventie, en de connectie tussen de spike-eiwit receptor en de binding aan de menselijke celoppervlakte-receptor ACE2 is een kritische stap in die cyclus. Dat betekent dat celinvoerremmers, zoals zuren uit hennep, gebruikt zouden kunnen worden om infectie met SARS-CoV-2 te voorkomen. En ze verkorten ook infecties doordat ze verhinderen dat virusdeeltjes menselijke cellen binnendringen. Cannabinoïdezuren verbinden zich met spike-eiwitten zodat die eiwitten zich niet kunnen binden aan het ACE2-enzym, wat veelvuldig aanwezig is op het buitenmembraan van de endotheelcellen (de binnenste bekleding van onze bloedvaten, de grens tussen bloed en weefsel, red.) in de longen en andere organen.”

ACE2 is een kritische stap in die cyclus.
Elk onderdeel van de infectie- en replicatie cyclus is een potentieel doelwit voor antivirale interventie, en de connectie tussen de spike-eiwit receptor en de binding aan de menselijke celoppervlakte-receptor ACE2 is een kritische stap in die cyclus. Dat betekent dat celinvoerremmers, zoals zuren uit hennep, gebruikt zouden kunnen worden om infectie met SARS-CoV-2 te voorkomen. En ze verkorten ook infecties doordat ze verhinderen dat virusdeeltjes menselijke cellen binnendringen. Cannabinoïdezuren verbinden zich met spike-eiwitten zodat die eiwitten zich niet kunnen binden aan het ACE2-enzym, wat veelvuldig aanwezig is op het buitenmembraan van de endotheelcellen (de binnenste bekleding van onze bloedvaten, de grens tussen bloed en weefsel, red.) in de longen en andere organen

Leverancier voor EU Landen: BioPharMedioil BV
Meer weten? Stuur een vraag naar: info@medicaloil.nl t.a.v. Roel Leemberg

CBG 2

BioPharMedioil BV
Helen zonder high te worden
Oostenrijk - Nederland
Questions? Contact us on:
info@medicaloil.nl

In verband met strenge wettelijke regels is het helaas niet toegestaan om bepaalde gezondheidsclaims te vermelden over CBD, CBN, CBG, CBGA en CBGA olie dan wel andere producten die in drogisterijen, gezondheidswinkels en webshops worden aangeboden. Daarom zijn we soms ook genoodzaakt uw testimonials/ reviews (deels) te verwijderen. Vragen over SARS-CoV-2, ga naar uw arts of apotheker of de afdeling:
Cannabis geneeskunde.